Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

Miroslav Gavrić najnoviji (taze), gradonačelnik Brčko distrikta

Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 54

Miroslav Gavrić najnoviji (taze), gradonačelnik Brčko distrikta Empty Miroslav Gavrić najnoviji (taze), gradonačelnik Brčko distrikta

Postaj  Boce-Team on 14.09.11 15:12

Miroslav Gavrić najnoviji (taze), gradonačelnik Brčko distrikta Untitl41

Zastupnici Skupštine Brčko distrikta danas su većinom glasova izabrali Miroslava Gavrića za novog gradonačelnika Brčko distrikta. Od 30 prisutnih poslanika za Gavrića, jedinog predloženog kandidata, glasala su 22, dok je svih osam poslanika iz SDP-a bilo protiv.

Dosadašnji gradonačelnik Dragan Pajić jučer je podnio ostavku.

Supervizor Roderick Moore, koji je nazočio izvanrednoj sjednici Skupštine, čestitao je novom gradonačelniku i izrazio zadovoljstvo što je politička kriza u distriktu napokon prevaziđena. On je također odao priznanje dosadašnjem gradonačelniku Draganu Pajiću i istakao da zasluge za okončanje krize isključivo pripadaju lokalnim političarima, a ne supervizoru.

Obraćajući se zastupnicima novoizabrani gradonačelnik Miroslav Gavrić najavio je nastavak politike zasnovane na postizbornom sporazumu “Za bolje Brčko”, zasnovanom na koncentracijskoj vlasti.dr. Miroslav Gavrić

Gradonačelnik
E-mail: gradonacelnik@bdcentral.net
Adresa: Bulevar Mira 1, 76100 Brčko

Rođen 15. 1. 1971. godine u Brčkom. U Brčkom završio osnovnu i srednju školu, diplomirao 1997. godine na Odsjeku psihologija na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Magistrirao 2005. godine na Univerziteta u Sarajevu, dječju i adolescentnu psihijatriju i psihologiju. Doktorirao 2008. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
Godinu dana radio u Specijalnoj NPS bolnici u Kovinu, potom od 1998. godine do 2008. godine radio kao klinički psiholog u Domu zdravlja, odnosno Centru za mentalno zdravlje Brčko.

Od kolovoza 2008. godine zaposlen na Filozofskom fakultetu Pale, Odsjek za psihologiju, u zvanju docenta za užu znanstvenu oblast Socijalna i organizacijska psihologija.
Objavio više znanstvenih radova.
Član SNSD od 2003. godine, dopredsjednik OO SNSD, član Izvršnog odbora OO SNSD.    Sada je: 04.04.20 7:56.