Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

Boće se oprostilo od Martina

Share
avatar
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 53

Boće se oprostilo od Martina

Postaj  Boce-Team on 09.04.12 15:44

Puno ljudi je danas u Boću ispratilo nedavno preminulog Martina Jozić na posljednje počivalište. Teško je procijeniti točnu brojku, ali jedno je sigurno - bio je ovo jedan od najvećih ispraćaja koje je Boće vidjelo.

U Boće su danas su došli svi kojima je Martin nešto značio u životu a takvih je, vidi se po današnjoj slici, bilo mnogo. Od obitelji, rodbine, do brojnih prijatelja. Svi su se došli oprostiti od Martina.

Sprovodu su nazočili gotovo svi svećenici Brčanskog dekanata, predstavnici vlasti, političkih stranaka i prijatelji iz svih krajeva koji su činili dugu povorku bez kraja, svi kao jedan zgroženi brutalnošću s kojom je Martin mučki ubijen na vlastitom ognjištu i osudom počinitelja ovog gnusnog zločina.

Na žalost svih mještana još jedna kuća u Boću će od danas zjapiti prazna. S nadom da se ovako nešto više nikada ne ponovi svi zajedno od vlasti očekujemo da što brže dovrše istragu te da se kazne svi koji su u ovom zločinu na bilo koji način sudjelovali!


Uskoro opširnije.......Takav je naš čovjek. Tih, miran, mio, susretljiv. Ponekad plašljiv. Ali samo ponekad. Nikako onda kada postoji samo i trag moguće naznake namjere izazivanja straha poradi odustajanja od nečega svetog. Stoljetnog i krvlju obranjenog.

Rijeke vjernika, njih stotine, tisuće, pohodilo je rodni kraj. Svoje Boće, Boderište, Zovike...Za blagdane, ali i na posljednji ispraćaj svog sumještanina, tragično preminulog Martina ! Uprkos mogućoj poruci zlodjela! Inat je to.

Počivao u miru Božijem!


http://www.posavski-obzor.info/vijesti/boce-posljednji-ispracaj-martina-jozic    Sada je: 26.09.18 1:38.