Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

Vijesti - travanj 2012.

Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 54

Vijesti - travanj 2012. Empty Vijesti - travanj 2012.

Postaj  Boce-Team on 12.04.12 0:17

Vijesti - travanj 2012. Vijest10
Ove godine se deminiraju Boderište i Vukšić
Festival „Mladi Graditelji“ - Prvi poslijeratni i 30. jubilarni
Gornji Zovik domaćin početka „Malih olimpijskih igara 2012“
HDZ i HSS Brčko distrikta – Svečani prijemi povodom Uskršnjih blagdana

OPŠIRNIJE


Zadnja promjena: Boce-Team; 12.04.12 0:28; ukupno mijenjano 3 put/a.
Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 54

Vijesti - travanj 2012. Empty Re: Vijesti - travanj 2012.

Postaj  Boce-Team on 12.04.12 0:25

Vijesti - travanj 2012. Mine_p10

Ove godine se deminiraju Boderište i Vukšić

Ove godine Vlada Brčko distrikta je iz proračuna previdjela 1.300.000 KM za deminiranje, a prvenstveno će se deminirati područje mjesnih zajednica Boderište i Vukšić. U planu je čišćenje milijun i pet stotina metara kvadratnih zemljišta na poručju tih MZ. Radove će izvoditi pripradnici Oružanih snaga BiH.


Vijesti - travanj 2012. Mladi_10

Prvi poslijeratni i 30. jubilarni festival „Mladi Graditelji“

Vlada Brčko distrikta obnovila je jednu od najvećih prijeratnih kulturnih manifestacija – festival «Mladi Graditelji». Tako će 16. Travnja 2012.g., započeti zapravo 30. jubilarni festival stvaralaštva mladih u Brčko distriktu.

Tijekom festivala, koji će trajati do 29. Svibnja 2012.g., sa svojim kulturnim stvaralaštvom brčanskoj publici u Domu kulture i u prostorima škola će se predstaviti učenici srednjih i osnovnih škola, te mališani iz vrtića u Brčko distriktu.

Do 1991. godine u Brčkom je održano ukupno 29 festivala «Mladi graditelji» i to je bila jedinstvena prilika za afirmaciju kulture kod mladih, od kojih su mnogi kasnije postali poznate i priznate kulturne i druge javne ličnosti u BiH, naravno i mnogo šire.
Prema propozicijama koje je usvojio Organizacijski odbor, takmičarski dio Festivala će sadržavati 11 umjetničkih disciplina, a najdarovitiji i najbolji učenici iz Brčko distrikta će putem «Mladih graditelja» imati priliku široj javnosti ponuditi i afirmirati svoje stvaralaštvo iz glazbenog, folklornog i dramskog stvaralaštva.

Za najbolje su opsigurane vrijedne nagrade, a učešće svih aktera u takmičarskom dijelu će ocjenjivati Stručni žiri Festivala.
Polufinalne večeri za osnovce će se održati 21. travnja, za srednjoškolce 22. travnja, a finale je u Domu kulture 29. travnja, s početkom u 18:00 sati.Vijesti - travanj 2012. Male_o10

Gornji Zovik domaćin početka „Malih olimpijskih igara 2012“

I ove godine će biti organizirane „Male olimpijske igre“, na području Brčko distrikta BiH. Organizatori igara su Odjeljenje za privredni razvoj, sport i kulturu i Odjeljenje za obrazovanje.

Od srijede, 18. travnja, počinju takmičenja osnovaca u odbojci koja će se održati u jedanaestoj osnovnoj školi Gornji Zovik.

19. Travnja održati će se takmičenja u stonom tenisu, za osnovce i srednjoškolce, u sportskoj dvorani JU Gimnazije "Vaso Pelagić" u Brčkom.

Male olimpijske igre obuvaćaju slijedeća takmičenja: košarka, odbojka, stolni tenis, mali nogomet i rukomet.

Najbolje ekipe u odbojci, stolnom tenisu i košarci će predstavljati Brčko distrikt u završnoj smotri Malih olimpijskih igara BiH u Sarajevu i Zenici.Vijesti - travanj 2012. Hss_br10

HSS Brčko - Uskrsni prijem

Predstavnici Organizacije Hrvatske seljačke stranke za Brčko distrikt upriličili su sinoć svečani prijem povodom Uskrsnih blagdana za članove i simpatizere ove stranke.

Bila je to ujedno i prigoda za uručenje članskih iskaznica za sedamdesetak novih članova stranke koji su se pridružili u zadnjih mjesec dana, rekao je predsjednik brčanskog HSS-a Ivan Krndelj.
On je podsjetio da je osnovni programski cilj HSS-a i dalje borba protiv korupcije i nepotizma, te nastojanje da se kroz “pošteno upravljanje javnim sredstvima privuku strani investitori, a time otvore i nova radna mjesta”.

“Vjerujem da možemo do idućih izbora imati još većeg utjecaja na vlast, te u potpunosti se izboriti za ravnopravnost Hrvata u Distriktu”, kazao je Krndelj.
Prisutne je ovom prigodom pozdravio i dekan Brčanskog katoličkog dekanata velečasni Veselko Župarić, zaželivši svim vjernicima sretan Uskrs uz poruku da je zadatak svih Hrvata izići na predstojeće izbore i svoj glas dati onima za koje misle da će opravdati njihovo povjerenje. Radio BrčkoVijesti - travanj 2012. Hdz_br10

HDZ Brčko - Uskrsni prijem

Predstavnici Hrvatske demokratske zajednice BiH, Organizacija za Brčko distrikt, organizirali su jučer druženje za članove i simpatizere ove stranke povodom blagdana Uskrsa.

Obraćajući se okupljenim uzvanicima na prijemu u «Napretkovom domu», predsjednik brčanskog HDZ-a Anto Domić je podsjetio da je HDZ stožerna stranka u Hrvata i da tijekom predizborne kampanje neće biti nikakvih spektakularnih dešavanja, jer, kako ke kazao, HDZ je već sada spreman za izbore na kojima će potvrditi svoju snagu.

«Ovdje se okupljaju naši članovi, simpatizeri i naši gosti koje smo pozvali kako bi radost uskrsnuća sina Božijega, koji nas je otkupio svojom smrću na križu, koji nam je podario ovozemaljski život i koji nam priprema put za nebeski život. Hrvatski narod u BiH i u distriktu Brčko je najmalobrojniji i u stalnoj kušnji očuvanja svojega jezika, tradicije i kulture i stoga mi u HDZ-u BiH uporno pokušavamo ovakvim događajima to evocirati i da ih ne damo zaboraviti, te da ih kao takve ostavimo našim potomcima kako bi ih nastavili čuvati i baštiniti», Kazao je ovom prigodom Domić.

U ime organizacije HDZ-ove mladeži za Distrikt, Delfa Dejanović je istaknula da okupljanjem na Uskrs mladi potvrđuju koliko im je stalo do vjere i tradicije, ali istodobno da aktivnosti mladeži HDZ-a traju tijekom cijele godine, što je ilustrirala i nedavnim kićenjem bora u samom centru grada za Božićne blagdane, te postavljanjem čestitki pisanica sada za Uskrsne blagdane.

Uz prigodnu glazbu i tradicionalnu uskrsnu trpezu, gostima su punuđene i pisanice, ili kako se u ovim krajevima još nazivaju, «tučkovi», pa je upriličeno i tucanje, odnosno natjecanje u čvstoći tih šarenih jaja.

    Sada je: 07.04.20 10:10.