Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

Branitelji danas - Ivan Kampus

Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 54

Branitelji danas - Ivan Kampus Empty Branitelji danas - Ivan Kampus

Postaj  Boce-Team on 12.06.12 10:16

Branitelji danas - Ivan Kampus Herceg10
12. lipanj 2012. godine.
Ivan Kampus, branitelj, zaboravljen od svih. Ako naiđete na njega kako prodaje mirisna drvca na graničnom prijelazu Orašje, kupite jer 1 KM vama ne znači ništa, a njemu će dobro doći.
20. travanj 2013. godine. - Učenici elektrostruke Srednje škole u Orašju potvrdili su svoju humanost na djelu. Pokrenuli su akciju pomoći Ivanu Kampusu Krempiju iz Bosanskog Broda.

Treći razred elektrotehničara (3j) darovao je Krempiju kamp-kućicu. Kako su elektro usmjerenja, dali su se na posao i svaki detalj stare kućice pregledali, dodatno opremili i učinili je primjerenim mjestom boravka za, kako ga prijatelji zovu, Krempija. Dodatno su donijeli i robu, namještaj, namirnice.
Zadnja promjena: Boce-Team; 22.04.13 15:02; ukupno mijenjano 3 put/a.
Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 54

Branitelji danas - Ivan Kampus Empty Re: Branitelji danas - Ivan Kampus

Postaj  Boce-Team on 22.04.13 14:50
Branitelji danas - Ivan Kampus Kuaica10
Učenici elektrostruke Srednje škole u Orašju potvrdili su svoju humanost na djelu. Pokrenuli su akciju pomoći Ivanu Kampusu Krempiju iz Bosanskog Broda kojeg je ratni put doveo u bosansku Posavinu, a onda je ostao bez ičega.

Učenici su se dogovorili da prikupljena sredstva usmjere Ivanu, ali na jedan, hvale vrijedan način, i potrudili su se dosadašnjem beskućniku osigurati krov nad glavom. Na graničnom prijelazu Ivan prodaje mirise za automobile, pa uz taj novac i skromnu socijalnu pomoć uspijeva preživljavati, jer 46-godišnji Kampus samo je jedan od brojnih neriješenih slučajeva branitelja koji čekaju pozitivno rješenje revizije. Treći razred elektrotehničara (3j) darovao je Krempiju kamp-kućicu.

Kako su elektro usmjerenja, dali su se na posao i svaki detalj stare kućice pregledali, dodatno opremili i učinili je primjerenim mjestom boravka za, kako ga prijatelji zovu, Krempija. Dodatno su donijeli i robu, namještaj, namirnice. Posjetili smo razred koji se najviše angažirao oko cijele akcije, ali učenici nerado govore o svemu. Važno je djelovanje, a ne riječi hvale, kažu. Ipak, smatrali smo da javnost treba znati i za ovakve poticajne primjere humanosti koji i drugima trebaju služiti kao putokaz.

- Drago nam je što znamo da smo konkretno pomogli nekoj osobi, i to za njegove životne potrebe, nekome tko nema nikoga, nije iz Orašja, živi u uvjetima bez struje, bez kupaonice, namještaja i zacijelo mu treba pomoć, jednoglasni su srednjoškolci. Njihov predstavnik Matej Delić prenio nam je još neke informacije u ime cijelog razreda.

- Smatramo da je za čovjeka najpotrebniji prikladan prostor za život. Popravili smo i crpku za pitku vodu, a u akciji je prikupljeno 723,30 KM od kojih smo financirali kupnju kamp-kućice. Pomogli su i profesori, škola s opremanjem i sada je objekt postavljen na ranču gdje Krempiju vlasnik dopušta boravak. Provedena je i akcija prikupljanja odjeće, obuće, posuđa i namirnica čime je kućica opremljena.

vecernji.ba

VIDEO: http://www.federalna.ba/bhs/vijest/61183/ivana-kampusa-nisu-svi-zaboravili

http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ucenici-kupili-kamp-kucicu-branitelju-beskucniku-ivanu-8092.html


    Sada je: 03.04.20 20:21.