Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

Ulice - KAMP FRIEDENSGRUND BiH 20.-30.06.2012.

Share
avatar
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 53

Ulice - KAMP FRIEDENSGRUND BiH 20.-30.06.2012.

Postaj  Boce-Team on 18.06.12 9:03

- Šesti po redu ekumenski kamp mladih „Friedensgrund BiH“ ove godne održat će se u župi Rođenja Marije Djevice u Ulicama kod Brčkog u razdoblju od 20. do 30. lipnja 2012. godine.
- Cilj ovog ljetnog kampa je upoznavanje i zbližavanje mladih kroz molitvu, rad i igru, te upoznavanje i prevladavanje različitosti i razbijanje predrasuda.
- Na kampu će sudjelovti 40-ak mladih katolika i pravoslavaca sa prostora Vrhbosanske nadbiskupije gdje će mladi imati prigodu kroz 10 dana razvijati volonterske navike u radnim akcijama. Molitva će biti u duhu Taize zajednice.
- U desetodnevnom programu mladi će imati priliku prije svega duhovno se obnoviti, potom razvijati radne navike, talente i sposobnosti, upoznati različitosti i sličnosti između pravoslavlja i katoličanstva, posjetiti sakralne objekte.
- Participacija za sudjelovanje u kampu iznosi 50 konvertibilnih maraka.
- 19. svibnja u župi Rođenja Marije Djevice u Ulicama ravnatelj KŠC „Sv. Franjo“ Tuzla vlč. Vlatko Rosić i djelatnice Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ Lucija Vukoja i Marijana Miketek predstavit će mladima Brčanskom dekanata aktivnosti ekumenskog kampa u cilju animiranja mladih za sudjelovanje u kampu.
- Prijave za sudjelovanje mladih otvorene su do 10. lipnja, a mogu se poslati putem emaila: ncm.marijana@gmail.com ili putem telefona 033 788 406, 063 488 873.
avatar
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 53

Re: Ulice - KAMP FRIEDENSGRUND BiH 20.-30.06.2012.

Postaj  Boce-Team on 18.06.12 9:06
Idemo u Ulice! Ideš li ti?

Za točno sedam dana započinje šesti po redu Ekumenski kamp mladih „Friedensgrund BiH“ u župi Rođenja Marije Djevice u Ulicama. Pripreme se privode kraju, da bi u srijedu sve spremno dočekalo sudionike ovogodišnjeg kampa.

Mlade će dočekati tim iz NCM-a Ivan Pavao II., koji pripremaju zanimljiv desetodnevni program kroz molitve, radionice, igre, pjesmu i ples. Tema kampa je Različitost obogaćuje, te će u skladu s temom biti koncipirane radionice.

Do sada se prijavilo 30-tak mladih iz cijele Vrhbosanske nadbiskupije koji će sudjelovati u ovogodišnjem kampu. Prijavili su se mladi iz Kreševa, Kiseljaka, Breze, Tolise, Odžaka i Kraljeve Sutjeske. Kroz deset dana kampa mladi pravoslavci i katolici živjeti će zajedno u različitost i solidarnost, uz mnogobrojne radionice, igre i radne akcije. Vjerujemo da će i ovaj kamp biti za pamćenje svima vama koji se odlučite na sudjelovanje.

Želiš li ići na kamp, par slobodnih mjesta za prijave ima, stoga požurite! Nazovite i prijavite se! Vidimo se u Ulicama!
avatar
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 53

Re: Ulice - KAMP FRIEDENSGRUND BiH 20.-30.06.2012.

Postaj  Boce-Team on 18.06.12 9:09Predstavljanje ekumenskog kampa Friedensgrund BiH u župi Ulice kod Brčkog


U subotu, 19. svibnja, ravnatelj KŠC „Sv Franjo“ iz Tuzle vlč. Vlatko Rosić, djelatnice NCM Ivan Pavao II. Lucija Vukoja i Marijana Miketek u organizaciji s vijećnicom Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije Sanjom Babić mladima Brčanskog dekanata su predstavili aktivnosti ekumenskog kampa Friedensgrund BiH u cilju animiranja mladih za sudjelovanje u kampu, te ih pozvali da se prijave za kamp.

Organizator kampa je Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji sa župom Ulice i župnikom fra Antom Tomasom. U cilju razvijanja suradnje i promicanja ekumenizma na prezenetaciji su bili i predstavnici pravoslavne zajednice iz Sarajeva Stefan Mojsilović i Borislav Bjelogrlić gdje su imali prigodu čuti sve o ekumenskom kampu Friedensgrund BiH, te mogućnost da se i oni prijave za kamp i zajedno s nama učestvuju u prevazilaženju predrasuda i širenju ekumenizma.

Participacija za sudjelovanje u kampu iznosi 50 konvertibilnih maraka. Prijave za sudjelovanje mladih otvorene su do 10. lipnja, a mogu se poslati putem emaila: ncm.marijana@gmail.com ili putem telefona 033 788 406, 063 488 873.
Ivanjska vatra na Friedensgrundu BiH
http://www.mladicentar.org/projekti/ekumenski-kamp-friedensgrund-bih/ivanjska-vatra-na-friedensgrundu-bih


Još jedan zanimljiv dan u kampu "Friedensgrund BiH"
http://www.mladicentar.org/projekti/ekumenski-kamp-friedensgrund-bih/jos-jedan-zanimljiv-dan-u-kampu-friedensgrund-bih


Misno slavlje i druženje s župljanima župe Rođenja Blažene Djevice Marije u Ulicama
http://www.mladicentar.org/projekti/ekumenski-kamp-friedensgrund-bih/misno-slavlje-i-druzenje-s-zupljanima-zupe-rodenja-blazene


Radionica volontiRAJ NA ZEMLJI i promocija projekta 72 sata bez kompromisa na kampu Friedensgrund u Ulicama
http://www.mladicentar.org/projekti/skola-volonterizma/radionica-volontiraj-na-zemlji-i-promocija-projekta-72-sata-bez-kompromi


Nova iskustva i saznanja na Friedensgrundu BiH
http://www.mladicentar.org/projekti/ekumenski-kamp-friedensgrund-bih/nova-iskustva-i-saznanja-na-friedensgrundu-bih
Sponsored content

Re: Ulice - KAMP FRIEDENSGRUND BiH 20.-30.06.2012.

Postaj  Sponsored content


    Sada je: 21.08.18 4:19.