Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

CERIK - Spomenik dvojici pripadnika Špioničke bojne 108. pješačke brigade HVO,

Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 54

CERIK - Spomenik dvojici pripadnika Špioničke bojne 108. pješačke brigade HVO, Empty CERIK - Spomenik dvojici pripadnika Špioničke bojne 108. pješačke brigade HVO,

Postaj  Boce-Team on 27.06.12 0:15

CERIK - Spomenik dvojici pripadnika Špioničke bojne 108. pješačke brigade HVO, Cerik10
06.01.2012

U prisustvu predstavnika općinskih vlasti i boračkih udruženja te velikog broja mještana, u Ceriku kod Srebrenika nedavno je svečano otkriveno novoizgrađeno spomen-obilježje poginulim borcima iz ovog naselja.

Kako je rečeno na prigodnoj svečanosti, spomenik je izgrađen u znak trajnog sjećanja na dvojicu poginulih pripadnika Špioničke bojne 108. pješačke brigade HVO, koji su u proteklom ratu dali svoje živote za slobodu BiH, ali i na 14 antifašista iz ovog naselja stradalih u toku II svjetskog rata.

Nakon prigodnog vjerskog obreda kojeg je predvodio fra Blaž Marković, župnik Župe Špionice, delegacije općinskih vlasti, boračkih udruženja i porodica stradalih boraca položile su cvijeće na novoizgrađeno spomen-obilježje. U izgradnju spomenika uloženo je 14.000 KM, a sredstva su osigurali Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona i općina Srebrenik.

Nakon otkrivanja spomen-obilježja, svečano je otvorena i zgrada adaptirane mjesne čitaonice, koja raspolaže s adekvatnom salom za zabavu mladih i kancelarijskim prostorom za obavljanje redovnih poslova novoformirane MZ Cerik. U projekt adaptacije mjesne čitaonice uloženo je oko 20.000 KM, a sredstva su osigurali općina Srebrenik, mještani Cerika i brojni donatori.

    Sada je: 30.03.20 6:34.