Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru

Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 54

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru Empty Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru

Postaj  Boce-Team on 15.11.12 20:07

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru 2yp-11
90 kilometara pješice: Brčko – Gunja – Drenovci – Vrbanja – Spačva – Otok -  Privlaka – Novi Jankovci – Stari Jankovci – Petrovci – Vukovar.

Kolona sjećanja "Brčko - Vukovaru 2015" . Okupljanje u Zoviku u 05,50 sati i polazak nakon paljenja svijeća na spomeniku poginulim braniteljima domovinskog rata. Potom slijedi paljenje svijeća kod spomenika u Boću i Boderištu. Polazak kolone u 7,30 sati ispred crkve Presvetog Srca Isusova, župe Brčko nakon svete mise i blagoslova hodočasnika.

I ove godine brčanski branitelji „Kolonom sjećanja Brčko – Vukovaru” će zajedno s prijateljima iz Tuzle zajedno nastaviti put kroz Hrvatsku prema Vukovaru u koloni sjećanja "Brčko - Vukovaru".


Zadnja promjena: Boce-Team; 15.11.15 22:04; ukupno mijenjano 14 put/a.
Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 54

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru Empty Re: Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru

Postaj  Boce-Team on 15.11.12 20:29


Kolona 2014. godine.

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru 46745410
90 kilometara pješice: Brčko – Gunja – Drenovci – Vrbanja – Spačva – Otok -  Privlaka – Novi Jankovci – Stari Jankovci – Petrovci – Vukovar.

U subotu 15.11.2014. godine, sati kroz Zovik i Boće prolazi kolona sjećanja od Tuzle prema Vukovaru. Kolona sjećanja "Tuzla – Obodnica Gornja – Vukovaru”.

16.11.2014.g., kreću brčanski branitelji „Kolonom sjećanja Brčko – Vukovaru” koji će zajedno s prijateljima iz Tuzle zajedno nastaviti put kroz Hrvatsku prema Vukovaru. Kolona sjećanja "Brčko - Vukovaru" sa 25 učesnika iz župa Boće-Zovik gotovo svi pripadnici bojne Gromovi, te tri pripadnika drugih bojni 108 brigade HVO-a. Iz Brčkog, već treću godinu za redom u kolonu sjećanja uključeni su i učesnici kolone "Tuzla-Vukovaru": Učesnici: Mato mali, Bubo, Iske, Gile, Toljaga, Perica, Pepo I, Pepo A, Franc, Gara, Anto K, Zoki, Marija, Pepo G, Vlatko, Vlado Z, Franja, djed Niko, Tuzlak, Željko B, Mirun M....--------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------

Kolona 2014. godine.

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru 1569810

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru 11ab10--------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------
Kolona 2013. godine.

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru 145
U petak 15.11.2013. godine, sati kroz Boće prolazi kolona sjećanja od Tuzle prema Vukovaru. Kolona sjećanja "Tuzla – Obodnica Gornja – Vukovaru”, će oko 14,00 sati biti kod spomenika poginulim braniteljima u Boću, odakle nastavljaju put Brčkog gdje će u 17,00 sati nazočiti misi u crkvi u Brčkom i prenoćiti. Sutradan će zajedno s brčanskim braniteljima „Kolonom sjećanja Brčko – Vukovaru” zajedno nastaviti put kroz Hrvatsku prema Vukovaru.

U koloni je deset, a možda i više Gornjoobodničana i Drijenčana, ratnih veterana iz jedinica 115. HVO brigade Zrinski i MUP-a Tuzlanskog kantona, koji su krenuli pješice na put dugačak 130 kilometara.

Mole se svi boćani da u petak oko 14,00 sati dođu kod spomenika pozdraviti kolonu iz Tuzle i po mogućnosti donesu u termosicama kavu, čaj ili nešto drugo kako bi počastili drage goste i ponudili im nešto za okrepu i da ih dostojno ispratimo na daljnjem pješačenju prema Brčkom. Hvala unaprijed svima koji se odazovu.
-----------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------
Kolona 2012. godine.

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru Brcko-10
- Foto -
Boće, 15.11.2012.g. - Na putu dugačkom oko 130 km, danas je kroz Zovike i Boće prošla "Kolona sjećanja Tuzla - Obodnica Gornja - Vukovaru".

Kolonu su u Boću, prema zamolbi boćanskog župnika, dočekali brojni mještani koji su zajedno sa gostima molili na spomeniku poginulim braniteljima domovinskog rata i II svjetskog rata.

Nakon kratke stanke i osvježenja, gosti su nastavili put do Brčkog gdje će provesti noć, a sutradan zajedno sa "Kolonom sjećanja Brčko - Vukovaru" nastavljaju put do odredišta. Goste su na večeri u Boderištu primili članovi Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata II bojne "Gromovi".

Zadnja promjena: Boce-Team; 15.11.15 21:57; ukupno mijenjano 5 put/a.
Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 54

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru Empty Re: Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru

Postaj  Boce-Team on 19.11.12 17:35

Radio Brčko

Pedesetak članova hrvatskih braniteljskih udruga iz Brčko distrikta sudjelovalo je jučer u Koloni sjećanja u Vukovaru na obilježavanju godišnjice stradanja tog grada. Tridesetak njih je u Vukovar stiglo pješačeći od Brčkog. Na tom putu su doživjeli mnoga dobra iskustva i skopili nova prijateljstva, kaže Mijo Josipović, predsjednik Udruge dragovoljaca domovinskog rata Ravne Brčko.

«Bilo je lijepo. Najviše nas je u putu obradovala vijest da su oslobođeni naši generali, a onda i kompletna organizacija dočeka u mjestima gdje smo prespavali. Ovo je nama drugi odlazak pješke tako da smo već imali određena iskustva i samim tim nam je ove godine bilo malo lakše pješačiti. S obzirom da se radi o ljudima koji su već u dobro srednjim godinama dobro su to podnijeli. Bilo je žuljeva i drugih problemčića, međutim nije bilo odustajanja. I vrijedilo je, jer je ovo danas u Vukovaru bilo jednostavno fenomenalno. Prekrasan dan u Vukovaru, ovako puno svijeta, došao general Markač. Mislim da nema Hrvata danas koji nije ponosan», kaže Josipović.

Na pješačenje dugo 90 kilometara ove godine se uputio i bivši zapovjednik 108. HVO Brigade Ravne Brčko, a danas zastupnik u Skupštini Brčko distrikta, Ivo Filipović.
«Svi mi zamo da su na ovim prostorima Vukovara poginuli i mnogi Hrvati iz BiH, jer su bh Hrvati jednako branili i Hrvatsku kao i Bosnu i Hercegovinu. Dakako, bilo je tu i Bošnjaka i svima njima još jednom velika hvala. Osjetio sam naprosto potrebu da se na ovakav način poklonim svim braniteljima. Sve drugo u mislima, nekim molitvama, u priči, nije dovoljno. I ovu žrtvu koju smo mi prinijeli svojim hodom od 90 kilometara ja smtaram kao jednu relaksaciju u odnosu na ono što su branitelji dali za Vukovar, za Hrvatsku, a napose, po sustavu spojenih posuda, što su dali za Bosnu i Hercegovinu. Stoga je meni uistinu bilo veličanstveno ponovno stati u isti stroj s braniteljima iz 108. pješačke brigade HVO, krenuti s njima na ovaj put. Ne samo da smo imali priliku da se družimo i prisjećamo prošlih vremena, nego je bilo i lijepih novih trenutaka.

Navratili smo u Vrbanju i upoznali nove prijatelje koji su nas počastili jednim doručkom, bili smo u Otoku gdje nas je njihov gradonačelnik s mještanima srdačno ugostio. Tu smo proslavili oslobađanje naših generala i konačno oslobađanje Republike Hrvatske», kaže Filipović.

Ponukani isključivo pozitivnim ovogodišnjim iskustvima, iz braniteljskih udruga su najavili da su već sada počeli pripreme za masovnije sudjelovanje u Koloni sjećanja na Vukovar iduće godine.


Mario Ivkić

http://radio-brcko.co.ba/pozitivna-iskustva-s-pjesackog-pohoda-brcko-vukovaru/

Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 54

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru Empty Re: Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru

Postaj  Boce-Team on 14.11.13 17:01


Brčko, 16.11.2012.g. - Četrdesetak članova Udruge  dragovoljaca i  veterana Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane Herceg Bosne Ravne-Brčko i Udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Ravne Brčko, krenuli su rano jutros iz Brčkog u Koloni sjećanja pješice na put duk oko 90 kilometara od Brčko do Vukovara, a u znak sjećanja na stradanje Vukovar 1991. godine.

Mijo Josipović, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata  HVO H-B  Ravne Brčko, ovom prigodom je kazao da je ovo drugi put kako na ovaj način obilježavaju Dan sjećanja, istaknuvši da je prošle godine iz Brčkog, po prvi put, njih nešto manje od 20-ak krenulo na zahtjevan put pješačenja do Vukovara.

On kaže da na ovaj način iskazuju istinsko i duboko poštivanje prema svim ljudima i svim žrtvama koje su stradale u gradu Vukovaru.

"Prošle godine su nas u svim mjestima kroz koja smo prolazili  dočekivali građani i lokalne udruge, oduševljeni našim činom, poglavito zbog toga što dolazimo iz BiH i jedan broj njih nam se u svakom mjestu pridruži. U Vukovaru se svake godine iz svih krajeva Hrvatske, pa i BiH, okupi preko 50.000 ljudi,  što je jedan impozantan broj", dodao je Josipović.


Radio Brčko - Ljubica Randović
http://radio-brcko.co.ba/kolona-sjecanja-jutros-krenula-iz-brcko-put-vukovara/--------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------


Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru Brcko_11
http://www.posavski-obzor.info/ [/center]
Inicijativom članstva, udruge proistekle iz domovinskog rata 108. brigade HVO-a Ravne- Brčko i ove godine organiziraju „Kolonu sjećanja Brčko - Vukovaru“ u čast dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

Na put dugačak oko 80 kilometara, 16. studenog 2012. godine krenut će 30 pripadnika invalida, dragovoljaca i veterana te članova obitelji poginulih branitelja nakon svete mise i blagoslova kolone u crkvi Presvetog Srca Isusova u Brčkom.

Kolona sjećanja će se kretati pravcem:
16.studeni: Brčko – Gunja – Drenovci – Vrbanja – Spačva – Otok.
17. studeni: Otok – Privlaka – Novi Jankovci – Stari Jankovci – Petrovci.
18. studeni: Petrovci – Vukovar.

Na izuzetno zahtjevan put do Vukovara dugačak oko 130 km, 15.studenog kreće pješke i 10 pripadnika 115. HVO brigade „Zrinski“ iz Gornje Obodnice kod Tuzle, a prvi dan će se kretati na relaciji Obodnica - Drijenča - Zovik – Boće – Brčko. Drugi dan obadvije kolone put nastavljaju zajedno do Vukovara. Poželimo im sretan put !
---------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------

BRČKO-VUKOVARU 2011.


"Kolona sjećanja Brčko – Vukovaru" prošla kroz Otok
Još foto-video na http://posavski-obzor.info/

Veterani 108. brigade HVO-a Herceg-Bosne organizirali su "Kolonu sjećanja Brčko – Vukovaru". 16. 11. 2011. krenuli su veterani nakon svete mise i blagoslova kolone u Brčkom na put do Vukovara dugačak 75 kilometara.
Predviđeno je kretanje kolone kroz mjesta Brčko – Gunja – Drenovci – Vrbanja – Spačva – Otok – Privlaka – Novi Jankovci – Stari Jankovci – Petrovci - Vukovar.
Danas su se pripadnici kolone zadržali u Otoku kod spomenika poginulim braniteljima. Dočekao ih je predsjednik UDVDR Mijo Lamešić, a pristune je pozdravio i otočki dogradonačelnik Zvonimir Pućo.


http://www.otok.hr/vijesti_new.php?id_kat=704

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru 11010

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru 11210

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru 11310

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru 11110

------------------------------------------------------
------------------------------------------------------
Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru Boce10
Kolona sjećanja na žrtvu Vukovara.

Danas, 16.11.2011.g., oko 07,00 sati ispred katoličke crkve u Brčkom na trodnevni put dugačak 75 kilometara krenut će dvadesetak invalida, dragovoljaca, veterana i članova obitelji poginulih branitelja 108. HVO Brigade Ravne-Brčko.

Nakon svete mise i blagoslova kolone u crkvi Presvetog Srca Isusova u Brčkom kolona sjećanja će se kretati pravcem:

16.studeni: Brčko – Gunja – Drenovci – Vrbanja – Spačva – Otok.

17. studeni: Otok – Privlaka – Novi Jankovci – Stari Jankovci – Petrovci.

18. studeni: Petrovci – Vukovar.


------------------------------------------------
------------------------------------------------

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru 66511

Načelnik Općine Stari Jankovci sa suradnicima ugostio Kolonu Sjećanja ''Brčko-Vukovaru''

U četvrtak, 17. studenog 2011. godine, kolonu sjećanja pod geslom ''Brčko-Vukovaru'' na njihovom putu u Vukovar ugostio je Općinski načelnik Općine Stari Jankovci, gospodin Ivo Lozić, sa predstavnicima UDVDR-a ogranak Stari Jankovci, predsjednikom Lukom Mamićem, dopredsjednikom Antom Majićem i gosp. Ivicom Jurišićem.

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru 118

Kolona sjećanja koju je sačinjavalo 20 pješaka-branitelja iz tri Udruge i to; UDVDR-a HVO HR HB Podružnica Ravne-Brčko, sa predsjednikom Mijom Josipovićem, HVIDR-a sa predsjednikom Mirkom Zečevićem-Tadićem i Obitelji poginulih hrvatskih branitelja, krenula je u srijedu 16. studenog 2011. godine na 80 km dug put iz Općine Ravne-Brčko kako bi se pridružili koloni sjećanja u Vukovaru i tako odali počast poginulim braniteljima Vukovara u Domovinskom ratu.

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru 22212

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru 33310

Nakon prve etape i prijeđenih 40-ak kilometara svoj odmor se iskoristili noćenjem u gradu Otoku, da bi u četvrtak nastavili svoj put. Na domak zacrtanog cilja zastali su se odmoriti u Starim Jankovcima. Nakon paljenja svijeća kod spomenika poginulim starojankovčanima u Domovinskom ratu u velikoj općinskoj vijećnici, kako je već rečeno, ugostio ih je Općinski načelnik sa suradnicima. Ističući žrtvu Vukovara ljubazni domaćin upoznao je goste i sa dijelom zbivanja u Domovinskom ratu na području naše općine. U opuštenoj prijateljskoj atmosferi, uz osvježavajuća pića i napitke, gosti iz Bosne zadržali su se otprilike sat vremena nakon čega su, osvježeni, nastavili svoj put ka Vukovaru.

SVAKA VAM ČAST BOSANCI – KAPA DOLJE! A.M.

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru 44410

http://www.o-jankovci.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=188:naelnik-opine-stari-jankovci-sa-suradnicima-ugostio-kolonu-sjeanja-brko-vukovaru&catid=1:latest-news&Itemid=100
Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 54

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru Empty Re: Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru

Postaj  Boce-Team on 15.11.14 23:45

Kolona sjećanja 2010. godine.

Po prvi put pripadnici Udruga proisteklih iz domovinskog rata Ravne-Brčko organizirano sudjelovati svim događanjima na dan sjećanja stradanja Vukovaraca i svih onih koji su branili Vukovar. facebook - foto


Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru Brcko_10


Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru Facebo10Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru Udruga10

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru 310

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru 112

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru 410

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru 710

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru 810

Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 54

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru Empty Re: Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru

Postaj  Boce-Team on 15.11.15 22:04

Arrow

Sponsored content

Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru Empty Re: Kolona sjećanja Brčko - Vukovaru

Postaj  Sponsored content


    Sada je: 07.04.20 9:56.