Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

HRT uvela emisiju za Hrvate u BiH - "Hrvatska kronika BiH"

Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 54

HRT uvela emisiju za Hrvate u BiH - "Hrvatska kronika BiH"  Empty HRT uvela emisiju za Hrvate u BiH - "Hrvatska kronika BiH"

Postaj  Boce-Team on 20.11.10 23:49

HRT uvela emisiju za Hrvate u BiH - "Hrvatska kronika BiH"  Untitl22

Emisija "Hrvatska kronika BiH" se emitira svakog petka u 15 sati i 30 minuta na prvom programu HTV-a. Emisija je koncipirana tako da neizostavno prati aktualnu problematiku u BiH koja dotiče Hrvate, dakako bez dnevnopolitičkih tema.

Reakcije gledatelja bile su pozitivne i nakon nepune dvije godine pokrenuta je inicijativa da emisiju o Hrvatima u BiH gledaju i Hrvati u Hrvatskoj, ali i Bosni i Hercegovini, odnosno da se emitira na zemaljskom programu HRT-a.

Emisija će se ubuduće emitirati svakog petka u 15 sati i 30 minuta, uređivat će je i voditi novinarka HRT-ova
dopisništva u Mostaru Žana Mrkonjić.

U izvješću Odbora za Hrvate izvan RH stoji kako je to posljedica očigledno nedovoljne zastupljenosti programa posvećenih Hrvatima koji žive izvan RH kao i nedovoljna informiranost javnosti u Republici Hrvatskoj o svojim sunarodnjacima izvan Republike Hrvatske. Odbor je tada naveo kako očekuje da se o Hrvatima izvan RH više govori kako u informativnim, tako i političkim, kulturnim, obrazovnim, gospodarskim i drugim emisijama HTV-a.

Prva emisija je naišla na oduševljenje kod Hrvata u Bosni i Hercegovini obradila je još niz tema vezanih za ljude i običaje iz ovih krajeva.

    Sada je: 30.03.20 6:03.