Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade

Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 54

Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade Empty Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade

Postaj  Boce-Team on 23.11.10 16:45

Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade Hvo10

foto1 - foto2 - VIDEO

Ivan Stjepanović - Peleš oslobođen svih optužbi!
Na zadnjem ročištu 30.11.2012.g., na osnovnom sudu Brčko Distrikta BiH donešena je OSLOBAĐAJUĆA presuda po svim točkama optužnice. Ovo je očekivana presuda s obzirom da ga nitko od saslušana tridest tri svjedoka nije teretio za bilo kakva djela koja mu je tužilaštovo stavljalo na teret. Presudu je zajedno sa Ivanom dočekala obitelj i oko stotinjak prijatelja pripadnika 108. HVO brigade.

Ivana je 1994. godine, zarobila Vojska Republike Srpske i poslala u logor. Više od 20 mjeseci proveo je u raznim logorima, da bi ga 18. ožujka 1996. godine Vojni sud u Banjoj Luci osudio na "smrt strijeljanjem" zbog navodno počinjenih ratnih zločina. Ovakvu, čak i u ratu nezapamćenu presudu izreklo mu je četiri mjeseca nakon završetka rata sudsko vijeće predvođeno satnikom Nikolom Tomaševićem, a temeljem "priznanja" koje je sam dao.

Stjepanović je izjave potpisivao pod pritiskom jer je bio izložen mučenju. Da je cijeli sudski proces bio obična farsa, pokazuje i podatak da je ubrzo nakon smrtne presude pušten na slobodu, da bi 2011.g., bio uhićen na graničnom prijelazu u Orašju po po tjeralici za navodne "zloćine protiv civilnog stanovništva".

"Jedan dan su mi došli u zatvorsku ćeliju i rekli da me je Radovan Karadžić pomilovao i da je presuda preinačena. Nisu mi dali nikakav papir, ali sam nakon toga pušten na slobodu." - govorio je Stjepanović.

Na kraju ovog suđenja može se reći da Stjepanovića nije oslobodio sud nego baš ti stradali srpski civili koji nisu mogli svjedočiti protiv nedužnog čovjeka. Kakve će posljedice sav ovaj cirkus ostaviti na Ivana nitko ne zna jer samo on zna što je sve prošao i kako je bio ostavljen da se sam bori za pravdu u kojoj ga istinski prijatelji nisu nikada ostavili.

Čak i obični građani koji nisu bili upoznati sa slučajem su možda imali sumnje, jer kako kaže narod "gdje ima dima ima i vatre", ali je na kraju istina opet pobijedila.
--------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------


U petak 30.11.2012.g., oko 14,00 sati konačno će biti donesena presuda branitelju i pripadniku 108. HVO brigade, Ivanu Stjepanoviću (Pelešu), protiv kojeg se vodi postupak po optužnici Vojnog tužilaštva Banja Luka a koju je preuzelo Tužilaštvo Brčko distrikta za navodne ratne zločine. Nakon 33 saslušana svjedoka od kojih ni jedan nije svjedočio da je Stjepanović počinio ikakve zločine, a naročito one iz Optužnice Vojnog suda iz Banja Luke, svi su uvjereni da će biti oslobođen optužbi.

Svi se nadamo pravednoj presudi i da će Peleš od petka napokon biti slobodan čovjek a ujedno se pozivaju svi koji mogu da dođu pred sud u petak i daju podršku našem, vjerujemo nedužno suđenom branitelju.


Zadnja promjena: Boce-Team; 30.11.12 18:45; ukupno mijenjano 18 put/a.
Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 54

Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade Empty Re: Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade

Postaj  Boce-Team on 28.02.11 20:33

Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade Hvo10
Radio Brčko-http://radio-brcko.co.ba/
Peleš platio 17.000 KM kaucije da bi vidio djecu

Osnovni sud Brčko distrikta danas je, uz jamčevinu od 17.000 maraka, ukinuo mjere zabrane koje su tokom sudskog postupka bile određene Ivanu Stjepanoviću (Pelešu), protiv kojeg se vodi postupak po optužnici Vojnog tužilaštva Banja Luka a koju je preuzelo Tužilaštvo Brčko distrikta, u kojoj ga se tereti za više ubistava, pljačku i uništavanje imovine u naseljima Bijela, Cerik i Bukvik tokom proteklog rata.

Ukidanje ranije donesenih mjera odobreno je na Stjepanovićevu molbu da mu se omogući posjeta djeci koja su u Austriji a koju nije vidio više od godinu dana, odnosno od kada je pokrenut sudski postupak protiv njega.

U današnjem nastavku suđenja Stjepanoviću ispitan je svjedok Tužilaštva Brčko distritka Zvonko Josipović, koji je kazao da nije vidio da li je optuženi bio pripadnik jedinice HOS-a koja je početkom rata bila stacionirana na području Bijele.

U svom iskazu pred Sudskim vijećem Josipović je istakao da je u par navrata viđao optuženog Stjepanovića u društvu sa tadašnjim zapovjednikom te jedinice HOS-a, ali da nije siguran da je on bio njen pripadnik.

«U to vrijeme ja sam bio pripadnik 107. Viteške bigade Armije BIH iz Gradačca i pošto sam se nalazio na borbenim položajima u Donjim Hrgovima, koji graniče sa Bijelom, nekoliko puta sam vidio Ivana Stjepanovića u društvu zapovjednika te jedinice, ali ne i u vojnim akcijama ili borbenim dejstvima. Zato nisam siguran da je on bio pripadnik te jedinice, možda su njih dvojica bili samo prijatelji», dodao je ovaj svjedok.

Ovaj svjedok je u svom svjedočenju opisao i dvije situacije kada su su se u Ceriku odvijale borbe, sredinom 1992. godine, da je nakon borbi u selu vidio nekoliko ubijenih osoba, ali ni u kojem kontekstu nije spomenuo niti povezao optuženog Stjepanovića sa tim događajima.

Nastavak suđenja Ivanu Stjepanoviću zakazan je za 07.februar 2012. godine.


rb/ma/mi/mo

http://radio-brcko.co.ba/peles-platio-17-000-km-kaucije-da-bi-vidio-djecu/


---------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------
Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade Untitl25
02. ožujka 2011. · 13:00 - 17:00 NOVO ROČIŠTE

Peleš - Potresna životna drama bivšeg pripadnika HVO-a u Brčkom. U tekstu koji slijedi prenosimo potresnu priču hrvatskog bojovnika Ive Stjepanović - Peleša iz Bijele, objavljenoj u Večernjem listu. Prema neslužbenim informacijama, slična sudbina mogla bi se ponoviti kod više istinskih domoljuba, pripadnika 108. HVO brigade Ravne-Brčko. Krajnje je vrijeme da se udruge proistekle iz Domovinskog rata ozbiljno pozabave ovim problemi...ma, kako žrtva ne bi postala agresor. Ne dozvolimo da nam drugi pišu našu povijest.


Ivana su mučili u logorima i osudili na smrt strijeljanjem

Presuda vojnog suda

Ovom četrdesetogodišnjaku na privremenom radu u Njemačkoj prije dvadesetak dana na graničnom prijelazu u Orašju oduzete su hrvatska putovnica i osobne iskaznice izdane u BiH i Hrvatskoj, uz objašnjenje da je za njim izdana tjeralica zbog počinjenih ratnih zločina. Otada Stjepanović u Brčkom vodi bitku za pravdu, koja mu je uskraćena još 1994. godine. Tada ga je kao pripadnika 106. brigade HVO-a zarobila Vojska Republike Srpske i poslala u logor. Više od 20 mjeseci proveo je u raznim logorima, da bi ga 18. ožujka 1996. godine Vojni sud u Banjoj Luci osudio na "smrt strijeljanjem" zbog navodno počinjenih ratnih zločina. Ovakvu, čak i u ratu nezapamćenu presudu izreklo mu je četiri mjeseca nakon završetka rata sudsko vijeće predvođeno satnikom Nikolom Tomaševićem, a temeljem "priznanja" koje je sam dao. Stjepanović kaže kako je izjave potpisivao pod pritiskom jer je bio izložen mučenju. Da je cijeli sudski proces bio obična farsa, pokazuje i podatak da je ubrzo nakon smrtne presude pušten na slobodu. - Jedan dan su mi došli u zatvorsku ćeliju i rekli da me je Radovan Karadžić pomilovao i da je presuda preinačena. Nisu mi dali nikakav papir, ali sam nakon toga pušten na slobodu. Mislio sam da je ovo traumatično iskustvo iza mene, ali sam pred kraj prošle godine doznao da je sud u Brčkom temeljem te presude Vojnog suda iz Banje Luke ponovno pokrenuo proces protiv mene. Uvjeravali su me da nema tjeralice za mnom, ali mi je sad na graničnom prijelazu u Orašju rečeno da tjeralica postoji i da mi moraju oduzeti sve dokumente, priča vidno potreseni Stjepanović. Zbog "smrtne presude" i tortura koje je preživio u srpskim logorima, on i danas ima psihičke smetnje. U Njemačkoj, gdje sa suprugom i četvero djece živi posljednjih deset godina, redovito posjećuje psihijatra.Oduzeli mu dokumente

Nakon što je doznao za obnavljanje postupka, a posebno nakon što su mu zbog tjeralice oduzeti osobni dokumenti, stanje mu se pogoršalo.
- Želim da se ova priča dovede do kraja i da dokažem da nisam nikakav ratni zločinac. Niti jedan Srbin iz sela u kojima sam navodno počinio zločine nije me teretio, a ne postoje ni bilo kakvi drugi dokazi da sam sudjelovao u bilo kakvim zločinima. Želim istjerati to na čistac, a onda ću ja pokrenuti sudski proces i tražiti naknadu za sve ono što sam preživljavao u logorima i za posljedice koje osjećam i danas. Najteže mi pada što sam rastavljen od obitelji i što se ne mogu vratiti u Frankfurt. Ja sam i proteklih godina redovito dolazio u Bosnu i Hercegovinu, a da sam kriv za bilo kakve zločine, sigurno ne bih dolazio, priča nam Stjepanović. U brčanskoj HVIDR-i također ističu kako su sve optužbe protiv Ivana, kojeg svi znaju pod nadimkom Peleš, potpuno neutemeljene, što će, uvjereni su, biti dokazano i na sudu. Kako je i zašto Osnovni sud u Brčkom odlučio nakon četrnaest godina obnoviti proces protiv Stjepanovića, zasad je nepoznanica i za njega, ali i za cijelu obitelj i prijatelje, koji su mu velika potpora u ovim teškim trenucima. Inače, Ivanova supruga je Makedonka i trenutačno s njihove dvoje djece boravi kod svoje obitelji. Drugo dvoje djece su za to vrijeme s njim u Bijeloj kod Brčkog i velika su mu potpora i utjeha u ovoj situaciji.
No, zbog posla supruga i djeca će se uskoro morati u Frankfurt, a Ivan Stjepanović ostaje u Brčkom čekati pravdu.
Stjepanovićev slučaj jedinstven jer su smrtne presude rijetkost
Smrtne presude su čak i u ratu bile prava rijetkost i Stjepanovićev slučaj je po tome jedinstven. Šokantno zvuči podatak da mu je Vojni sud u Banjoj Luci ovako drastičnu kaznu izrekao četiri mjeseca nakon završetka rata, kada je već stupila na snagu opća amnestija i kada su ratni zarobljenici na svim stranama trebali biti pušteni na slobodu. U brčanskoj HVIDR-i kažu kako je očito bila riječ o predstavi za javnost u RS-u tadašnje Karadžićeve vlasti. (Večernji list).[/justify]

---------------------------------------------

[justify]U Osnovnom sudu Brčko distrikta, danas 20. listopada zakazan je početak glavnog pretresa u optužnici protiv Ivana Stjepanović, pripadnika 108. brigade HVO-a, za krivično djelo "zločin protiv civilnog stanovništva".

Za početak glavnog pretresa predviđeno je saslušanje sudskog vještaka pozvanog od strane predsjedavajućeg sudskog vijeća na osnovu priložene medicinske dokumentacije obrane optuženog Ivana Stjepanović koji zbog lošeg zdravstvenog stanja nije u stanju pratiti postupak glavnog pretresa.

Vještak je dobio nalog 18.10.2010. od strane predsjedavajućeg sudskog vijeća za nalaz i mišljenje na osnovu medicinske dokumentacije dostupne sudu.
Sudski vještak, neuropsihijatar po struci je na osnovu dostupne mu dokumentacije a koja je sačinjena 2009. godine u zdravstvenim centrima u Frankfurtu na Majni gdje se optuženi Stjepanović liječio od posttraumatskog stresnog poremećaja i elementima mogućeg suicida, sačinio nalaz po kojemu misli da je Stjepanović sposoban za prisustvo i praćenje glavnog pretresa.

Zbog neuobičajeno kratkog roka, nalaz i mišljenje sudskog vještaka u pisanoj formi obrani optuženog i predstavniku javnog tužilaštva Brčko distrikta dostavljeno je na samom početku glavnog pretresa što je izazvalo buru negodovanja obrane ali i tužilaštva. Na osnovu prigovora od strane obrane, predsjedavajući sudskog vijeća je odgodio glavni pretres za 25.studeni 2010. godine. Do navedenog datuma sudski vještak u procesu je dužan sačiniti dopunu mišljenja o sposobnosti optuženog za praćenje glavnog pretresa, uz obavezu promatranja i intervjua sa Ivanom Stjepanović.

Predstavnik tužilaštva Brčko distrikta je u izlaganju iznio niz kotroverznih činjenica o postupanju sudskog vijeća.

Naime, osnov za podizanje optužnice za ratni zločin protiv Ivana Stjepanović je sudski spis- presuda vojnog suda u Banja Luci koja je izrečena četiri mjeseca nakon završetka rata, kada je na snagu stupila opća amnestija. Navedeni sudski spis sa oznakom „K“ je izvađen iz arhiva kompletnog sudskog procesa u kojemu treba da se nalaze još i preinaka presude u kojom se smrtna kazna preimenuje u kaznu zatvora u trajanju od 20 godina, ali i spis kojim je Stjepanović pomilovan.

Smrtne presude su čak i u ratu bile prava rijetkost i Stjepanovićev slučaj je po tome jedinstven.

Kako neslužbeno doznajemo, pomilovanje je potpisao tadašnji predsjednik RS-a Radovan Karadžić.

Na današnjoj „predstavi“ suđenja, Stjepanoviću su bili potpora brojni suborci, prijatelji i rodbina.

HH


Zadnja promjena: Boce-Team; 28.11.12 21:55; ukupno mijenjano 1 put.
Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 54

Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade Empty Re: Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade

Postaj  Boce-Team on 05.09.11 6:27

Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade 18-obl10
02. ožujka 2011. · 13,00 - 17,00 sati - NOVO ROČIŠTE
Brčanski Purda - Ivan Stjepanović-Peleš


Brčanski Purda - Ivanu Stjepanoviću ponovno se sudi za zločine koje je "priznao" u logoru.
Ivan Stjepanović s obitelji već godinama preživljava dramu sličnu slučaju Purda.
U međuvremenu ga je supruga napustila, a svoju djece viđa povremeno, i to kada mu dođu u posjet. Ugrožena mu je i egzistencija, oduzeti dokumenti...

Slučaj vukovarskog branitelja Tihomira Purde kojem Srbija želi suditi za ratne zločine temeljem priznanja koje je dao u zatočeništvu, nije usamljen primjer. Brčanski branitelj Ivan Stjepanović, zajedno s obitelji, već godinama preživljava sličnu dramu.

Izdana tjeralica

Ovom četrdesetogodišnjaku na privremenom radu u Njemačkoj prije pola godine na graničnom prijelazu u Orašju oduzeta je hrvatska putovnica i osobne iskaznice izdane u BiH i Hrvatskoj, uz objašnjenje da je za njim izdana tjeralica zbog počinjenih ratnih zločina.

Od tada Stjepanović u Brčkom vodi bitku za pravdu, koja mu je uskraćena još 1994. godine. Tada je kao pripadnik 106. brigade HVO-a zarobljen od pripadnika vojske Republike Srpske i poslan u logor. Više od 20 mjeseci proveo je u zatočeništvu, da bi ga 18. ožujka 1996. godine, Vojni sud u Banjoj Luci osudio na „smrt strijeljanjem" zbog navodno počinjenih ratnih zločina. Ovakvu, čak i u ratu nezapamćenu presudu, izreklo mu je četiri mjeseca nakon završetka rada sudsko vijeće predvođeno satnikom Nikolom Tomaševićem, a temeljem „priznanja" koje je sam dao.

Stjepanović kaže kako je izjave potpisivao pod pritiskom, jer je bio izložen mučenju. Da je cijeli sudski proces bio obična farsa, pokazuje i podatak da je ubrzo nakon smrtne presude pušten na slobodu.

- Jedan dan su mi došli u zatvorsku ćeliju i rekli da me je Radovan Karadžić pomilovao i da je presuda preinačena. Nisu mi dali nikakav papir, ali sam nakon toga pušten na slobodu. Mislio sam da je ovo traumatično iskustvo iza mene, ali sam pred kraj 2009. godine doznao da je sud u Brčkom temeljem te presude vojnog suda iz Banje Luke ponovno pokrenuo proces protiv mene. Uvjeravali su me da nema tjeralice za mnom, ali mi je prije pola godine na graničnom prijelazu u Orašju rečeno da tjeralica postoji i da mi moraju oduzeti sve dokumente, priča vidno potreseni Stjepanović, koji se od tada nalazi u nekoj vrsti kućnog pritvora. Već pola godine je u Brčkom i ne može otići obitelji u Njemačku.

U međuvremenu ga je supruga napustila, a svoje četvero djece viđa samo povremeno, tj. kada mu dođu u posjet. Ugrožena mu je i egzistencija, a i psihički sve teže podnosi cijelu situaciju. Dodatno ga potresa sudski proces kroz koji nakon 15 godina opet prolazi.

Svaki mjesec ročišta

- Ročišta imam svaki mjesec na kojima sam obvezan biti i na kojima tužiteljstvo izvodi 30 svjedoka. Znam da nisam niti jednog civila prstom udario, a to će izjaviti i preostali svjedoci. Da imaju i jedan čvrst dokaz, ja bih na ročišta dolazio iz zatvora, ističe Stjepanović koji je ovih dana posebno uznemiren zbog slučaja Tihomira Purde koji ga je podsjetio na sve strahote rata.

Jedinstven slučaj

- Smrtne presude su čak i u ratu bile prava rijetkost
Smrtne presude su čak i u ratu bile prava rijetkost i Stjepanovićev slučaj je po tome jedinstven.
- Ja se i dalje pojačano liječim od svih ovih događanja. Problemi su se javili još za vrijeme boravka u srpskim logorima kada sam pokušao u nekoliko navrata izvršiti i samoubojstvo zbog silne torture i batinanja koje se događalo svakodnevno. Tada sam morao potpisivati i izjave o izmišljenim zločinima, a za koje me danas terete i samo zbog tih izjava je s pravne strane tužba osnovana, kazao nam je Ivan Stjepanović.

| VL | HB.org |
Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 54

Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade Empty Re: Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade

Postaj  Boce-Team on 13.11.11 22:02

Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 54

Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade Empty Re: Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade

Postaj  Boce-Team on 11.12.11 16:32

Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade Hvo10
Dragi naši posjetitelji, dobili smo poziv za jednu humanitarnu akciju, pa stoga POZIV za akciju prenosimo u cjelosti u nadi da ćemo i ovaj puta pokazati da smo uvijek bili jedinstveni kada je nekomu potrebita pomoć a posebice našim braniteljima!!.

Prenosimo cijeli tekst poziva na akciju i pozivamo sve da pomognu koliko mogu:

"Dragi prijatelji, poznanici svi koji poznajete Ivu Stjepanovic-Pelesa i znamo u kakvom se polozaju trenutno nalazi da ne moze nigdje iz mjesta.

Zato je potrebno da se skupi 10.000 tisuca eura kako bi se tim novcem platila kaucija koja ce garantirati da ce svaki put biti nazočan ročištima (sudenju), te da bude sa svojom djecicom. Zato molim sve ko moze da se prikljuci dobrotvornoj akciji, da se ta sredstva prikupe.

ŽIRO RAČUN JE: IBAN: BA39338180

Svaki euro ce dobro doci i molim sve svoje prijatelje da ovaj tekst dalje salje po svojim zidovima i profilima na facebooku, kako bi za akciju saznalo sto vise ljudi koji bi htjeli pomoci Pelesu.

Za sva opsirnija pitanja mozete me klikniti na facebok stranici: https://www.facebook.com/ravne.tinja

Pelesa mozete osobno kontaktirati na facebok profilu ili: https://www.facebook.com/profile.php?id=100002403945254

Bilo bi dobro da sto prije skupimo te novce pa mozda Pelesu priustimo do bozicne praznike provede sa svojom djecom, mislim da svi razumiju koji imaju djecu sto to znaci pa vas jos jednom molim dijelite na svoje zidove..... profile hvala svima u moje a pelesovo ime........ https://www.facebook.com/groups/peles/

Hvala unaprijed. "
Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 54

Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade Empty Re: Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade

Postaj  Boce-Team on 11.01.12 20:06

Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade Hvo10
14.12.2011. godine. - Dragi naši posjetitelji, u cjelosti Vam prenosimo poziv Ive Stjepanović - Peleša, u kojem nas sve poziva na podršku u njemu najtežim životnim trenucima

"BOG POSTENI NARODE IMAM SUDJENJE 14 - 12 . 2011 - 13 H UBRCKOM PA BIH VOLIJO TKO MOZE DOCI DA DODJE TO BI MI BILA VELIKA PODRZKA ZADNJI PAR ROCISTA MI JE DOLAZILO PO 3 ILI 4 NEKRITIKUJEM NIKOGA ALI DOK JE RAT BIJO BILI SMO PUNO SLOZNI I GUBILI SMO I DOBIVALI NASA SELA SA PUSKOM IZLAZUCI SVOJE MLADE ZIVOTE I BILI SLOZNI BRANECI JEDAN DRUGOM ZIVOT.

- SADA JE SLICNA STVAR VASE PRISUSTVO STITI I MENE I MOJU OBITELJ I U RATU MI JE BILO LAKSE BIO SAM ODGOVORAN ZA SEBE I KOLEGE A SADA BRANIM SVOJEODOSTOJANSTVO SVOG DRUSTVA I SVOJE DJECE DOSTOJANSTVO KAD MENI SUDE ZA KOGA NEMAJU NISTA SAMI SRBI ME STITE I BRANE NA SUDU JA CVOKOM NISAM UDARIJO CIVILA NI ZAROBLJENOG VOJNIKA MOJA SAVJEST JE CISTA.

- STA MISLITE KAKO CE PROCI ONI KOJI SU NESTO NAPRAVILI MENI NETREBA CAK NI BRANIOC MENE IZVLACI ISTINA KAO STO SU PRICALI ISTINU DO SADA SVJEDOCI NEKA I OVI OSTALI ISPRICAJU ISTINU I JA MOGU OTICI ZA NJEMACKU NAKON 2 GODINE SVOJOJ DJECI.

- IMAM 4 CURICE NAJ STARIJA IMA 11 GODINA ONE ME CEKAJU I CESTO PLACU NA TELEFONU ONE SEBI A JA SEBI VI KOJI IMATE DJECU MOZETE ME RAZUMJETI PA PROCJENITE SAMI BILI MI BILA POTREBNA PODRZKA ILI NE A JA SE KUNEM SVOJOM SLOBODOM-

- A MNOGI ZNATE DA SAM BIJO ZAROBLJEN SKORO 2 GODINE DA NISAM NI NAJMANJI ZLOCIN NAPRAVIJO I DA SU MOJI PAPIRI SLANI ZA HAG I HAG JE REKAO DA ME PUSTE A ONI SU ME BEZ IKAKVI DOKAZA OSUDILI NA SMRT STRJELJANJEM NA KRAJU SU ME PUSTILI KAD SAM DOSAO IZ ZAROBLJENISTVA NEKI ADVOKATI SU MI TRAZILI POSTOTAK DA IH TUZIM NISAM HTJEO I MISLIJO SAM DA JE TO SVE IZA MENE.

- I VIDITE NISAM BIJOU PRAVU NEKO JE SE OPET SJETIJO DA ME VRATI U PAKAO STO SVE PONOVO PROLAZIM PONEKAD SAM RAZMISLJAO DA JE LAKSA I SAMA SMRT KAD GOD MI JE PALO NAPAMET DA ODUZBEM SEBI ZIVOT ISUS MI JE DOLAZIJO U SAN I TJESIJO ME A TU SU I MOJA DJECA.

- ISUS MI JE PRIJE OVOGA OBECAO SLOBODU TO JESTE MOJ KRIZ POTEZAK MI JE ALI POMOC MI I PODRSKA STIZE OD GOSPODINA KOJI ME PREKO VAS TJESI I SUZE BRISE MISLIJO SAM KAO I OBICNO NAPISAT PAR RJECI AL TAKO MI DODJE DA VAM SE MALO OTVORIM NADAM SE DA NECETE OVU ISKRENOST ZLOUPOTRJEBIT JER SADA MENE SUDE A MOZDA CE SUTRA VASE BLIZE A ISUSNAS UCI DA SAM I JA VAS BLIZNJI .

HVALA SVIMA OD SRCA KOJI MOGU DOCI NEKA DODJU A KOJI NEMOGU A MOLE ZA MENE 2 PUT SAM IM ZAHVALAN HVALA BRACO I SESTRE .

POMOC JE NASA U IMENU GOSPODNJEM KOJI JE STVORIJO NEBO I ZEMLJU .
HVALA JAKOME KOJI NAS STITI . ZBOGOM"
Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 54

Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade Empty Re: Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade

Postaj  Boce-Team on 28.11.12 21:56

Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade Hvo10
Radio Brčko-http://radio-brcko.co.ba/
Peleš platio 17.000 KM kaucije da bi vidio djecu


Sponsored content

Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade Empty Re: Oslobođen! - Životna drama - suđenje pripadniku 108. HVO brigade

Postaj  Sponsored content


    Sada je: 30.03.20 6:39.