Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

Čovjek - Čovjeku

Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 54

Čovjek - Čovjeku Empty Čovjek - Čovjeku

Postaj  Boce-Team on 21.06.13 19:37

Čovjek - Čovjeku Pomoc10
Nakon nekoliko malih ali ne i beznačajnih humanitarnih akcija mladih naše župe, župe Rođenja BDM Ulice, odlučili smo otići korak dalje i priključiti se jednoj većoj, značajnijoj akciji te pomoći onima kojima je naša pomoć od velikog značaja.

Stupivši u kontakt s članovima humanitarne udruge ''ANĐELI'' iz sela Krepšić koja ima već nekoliko veoma uspješnih projekata iza sebe u ...kojima su pored materijalnih dobara uspjeli pružiti ono još veće, značajnije dobro a to je ljubav prema bližnjemu, odlučili smo i mi biti dio toga i dati svoj doprinos našoj široj zajednici i onima čije uzdržavanje ovisi jednim dijelom i o nama.

Ideja se rodila spontano, a naši mladi župljani prihvatili su ju širom otvorenih ruku i otvorenog srca spremni dio svoga vremena žrtvovati za druge.

Treba imati na umu da, pomažući drugima, najveći dar primamo zapravo mi sami.

Iznenadni smiješak na usamljenom licu, topli pogled, čvrsti stisak ruke i mnoge druge sitne, a tako snažne stvari, govore o Božjoj jednostavnosti, poniznosti, predanju i ljubavi i žive trajno u srcima onih koji su to doživjeli.

Stoga, pozivamo sve dobre ljude da budu dio ove akcije.

Odjeća koja Vam više nije potrebna, obuća koja i nije toliko nošena i Vama nepotrebna, posteljina, ručnici, zavjese, tepisi, ne kvarljiva hrana, dječja odjeća, igračke, školski pribor, kućanski aparati, kućanski namještaj itd. Sigurni smo da svako od nas ima nešto od navedenog za što često zapne nogom jer mu stoji na putu i nije mu više potrebno ili je negdje na tavanu zabačeno i skuplja prašinu.

Upravo takve stvari su potrebne, umjesto da stoje ne upotrijebljene darujte ih onim kojima će i te kako koristiti.

Trenutno je u tijeku akcija za jednu peteročlanu obitelj koja broji troje djece koji su se morali odreći svog školovanja da bi se prehranili.

Svi vi, koji želite otvoriti svoje srce i sudjelovati u našoj akciji, možete Vaš prilog donijeti u prostorije župnog ureda u četvrtak i petak, 27. i 28.06.2013 od 18-20 sati ili ako su veće stvari u pitanju (krevet, ormar, mašina, štednjak) možete kontaktirati naše volontere na broj : 063 160 037 te u dogovoru s njima pokušati osigurati prijevoz za iste.

Nakon završetka akcije, naši mladi volonteri će u subotu, 29.07.2013. godine popisati i razvrstati sve stvari koje su prikupljene te ih osobno i uz nazočnost članova humanitarne udruge ''Anđeli'' uručiti direktno obiteljima kojima je to najpotrebnije.

Želimo još naglasiti, ukoliko i sami poznajete neku obitelj ili pojedince kojima bi naša pomoć mogla puno značiti, molim Vas da iste prijavite u župni ured ili na gore navedeni broj kako bismo im mogli olakšati njihove patnje.

Nije sramotno, pogotovo u današnje vrijeme globalne krize priznati da Vam je potrebna tuđa pomoć i podrška, grijeh je moći, a ne željeti pomoći.

Svi mi trebamo biti svjesni spoznaje da nam je Bog dao dvije ruke, jednu da pomognemo sebi, a drugu kako bi pomogli drugima.

Unaprijed se zahvaljujemo svima koji će prepoznati naš trud, volju i želju te se i sami uključiti u akciju ČOVJEK-ČOVJEKU.


U ime mladih Župe Rođenja BDM Ulice, Sanja Babić.
    Sada je: 07.04.20 10:40.