Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

Boderište danas

Share
avatar
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 53

Boderište danas

Postaj  Boce-Team on 07.03.15 15:31


Boderište 07.03.2015.g., Zastave na pola koplja

Prije 22 godine branitelji ovog hrvatskog kraja smogli su snage svojim tijelima stati ispred daleko nadmoćnijeg neprijatelja. Gotovo golih ruku najbolji sinovi ovoga kraja rekli su odlučno ne neprijateljskoj odluci da srpski koridor Beograd-Banja Luka proširi tamo gdje je bio najuži te da dopru do strateške kote sela Boderišta s koje se dalje moglo kontrolirati cijeli prostor ovoga dijela Posavine, ali i cijeli prostor podmajevičkog kraja pa i dalje.

Ni toga 8.3.1993., a ni prilikom kasnijih srbočetničkih napada obrana Boderišta i cijelog ovog dijela Bosanske Posavine nije bila laka i nije prolazila bez ogromnih žrtava i prolivene braniteljske krvi. Ti mladi ljudi nisu štedjeli svoje živote, kao ni dijelove svojih tijela. Nisu pristajali na kompromis. Donijeli su odluku, doslovno, ostati do zadnje kapi krvi i braniti svoje obitelji, svoje domove, svoja dvorišta i svoju zemlju.

Danas 22 godine poslije mi preživjeli; oni koji smo tu na ovom prostoru, oni koji su u dalekom svijetu, kao i mlade generacije koje u vrijeme krvavih ratnih događanja nisu bile ni rođene, svi mi možemo i moramo donijeti odluku i odati počast žrtvi ovih zaista velikih ljudi, žrtvi hrvatskih Branitelja ovoga kraja. Zato sutra 8.3.2015. svi koji možemo moramo u Boderište.

Osim zbog žrtve naših pokojnih branitelja, moramo pokazati i da smo uz naše preživjele branitelje koje se ovih dana pokušava proglasiti zločincima. Protiv njih se pokreću istražne radnje, poziva ih se i saslušava u svojstvu osumnjičenika za ratne zločine. Zato pokažimo volju i zajedništvo i sutra u 11.00 sati svi u Boderište.
http://uopin.org/

    Sada je: 24.09.18 4:27.