Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

Knjiga: Živjeti od ruže

Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 54

Knjiga: Živjeti od ruže Empty Knjiga: Živjeti od ruže

Postaj  Boce-Team on 30.03.15 17:59

Knjiga: Živjeti od ruže Bez_na10
Iz tiska izašla nova knjiga poznatog bosansko-hercegovačkog književnika Ante Pranjkića ŽIVJETI OD RUŽE.

U nakladi Udruge građana Hrast iz Gunje, Republika Hrvatska, ovih je dana svjetlo dana ugledala zbirka proznog sadržaja poznatog književnika i novinara Ante Pranjkića znakovitog naziva Živjeti od ruže. Radi se o kratkim esejima, religioznog sadržaja za koje recenzent knjige profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu doc. prof. dr. Pavle Mijović kaže:

Na različite ljudske stvarnosti, poput bračnih, vjerskih ,egzistencijalnih, konfesionalnih, autor aplicira svojevrsni teološki ključ koji mu omogućuje da životne realnosti promatra i kroz horizontalnu komponentu, koja daje smisao mnoštvu životnih epizoda. Teološka dimenzija promišljanja je vidljiva i iza samog autorovog teksta u kojemu se autor poziva na biblijske citate, koje dovodi u vezu s konkretnim čovjekovim životnim situacijama, ističe Mijović u recenziji ovom djelu, napominjući da je konfesionalni ton propovijedanja kod Pranjkića očitovan većinom u završnom dijelu, u kojem autor donosi svojevrsnu zaključnu misao, bilo u osobnoj formi, nekad interogatinvoj nekad afirmativnoj, ili pak pozivjaući se na biblijske izvore kao orjentir u ljudskom životu.

Autor je ove misli objavljivao na valovima Radio Marije BiH kao male kratke poticaje u svakodnevnim situacijama. Radi se o  64 kratka eseja koja potiču na radost i pozitivnost u životu.

Prema Pranjkićevim riječima Radio Marija, kao najveća svjetska katolička radijska obitelj u naše domove donosi kršćanski glas, glas praćen vjerom, nadom i ljubavlju. Njegova je želja da riječi iz zbirke misli za svaki dan Živjeti od ruže u našim srcima budu prihvaćene upravo na taj način, kako bi sve što se radi, radilo na Božju slavu.

Ovo svoje prozno djelo Pranjkić je posvetio djelatnicima, suradnicima, volonterima i dobročiniteljima Radio Marije BiH, a urednica izdanja je zamjenica glavnog urednika Radio Marije BiH gospođica Daniela Vidović. Pranjkiću je ovo 20-ti književni uradak u 20 godina književnog rada. Dobtinik je niza nagrada, a neka djela su mu prevedena na njemački, engleski, norveški i češki jezik.

Frano Soldo/Direkt.ba

    Sada je: 18.06.19 12:44.