Boće

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

Doživili smo i to! Hrvat Gradonačelnik Brčko Distrikta! - (pa makar i privremeno).

Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1434
Points : 3097
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 55

Doživili smo i to! Hrvat Gradonačelnik Brčko Distrikta! - (pa makar i privremeno).  Empty Doživili smo i to! Hrvat Gradonačelnik Brčko Distrikta! - (pa makar i privremeno).

Postaj  Boce-Team 24.05.11 17:52

Doživili smo i to! Hrvat Gradonačelnik Brčko Distrikta! - (pa makar i privremeno).  Domia_10
24.5.2011. Dr. Anto Domić, dogradonačelnik Brčko distrikta BiH, informirao je članove Vlade o novonastaloj situaciji nakon donošenja Odluke Skupštine distrikta o razrješenju dr. Dragana Pajića sa mjesta gradonačelnika.

On je istakao da izvršna vlast mora funkcionirati do donošenja odluke Apelacijskog suda o ocjeni statutarnosti Odluke o razrješenju gradonačelnika Dragana Pajića, podsjećajući da je podnesena apelacija ovom sudu u kojoj se traži ocjena legitimiteta spomenute odluke.

U suradnji sa Pravobraniteljstvom pokušali smo iznaći rješenja za daljnje postupanje Vlade distrikta, rekao je dr. Domić i dodao da je Vlada, sukladno Statutu i Zakonu o Vladi Brčko distrikta BiH, obvezna da nakon razrješenja gradonačelnika nastavi raditi do okončanja postojećeg stanja ili imenovanja novog gradonačelnika.

Prema tim aktima dogradonačelnik nastavlja rukovoditi Vladom Brčko distrikta, rekao je dr. Domić. On je istakao da je cilj izvanredne sjednice bio da se upoznaju članovi Vlade sa njihovim statusom, sa daljnjim postupcima i da se međusobno informiraju i dogovore o načinu rada u danoj situaciji.

Konzultacije oko daljnjih pravnih koraka su u tijeku na relaciji Stručna služba Vlade i Pravobraniteljstvo Brčko distrikta, naglasio je dr. Domić, i objasnio da dosad nikad nije bila ovakva situacija u distriktu te da Statut treba rastumačiti na pravi način da se ne bi pogriješilo.

On je pozvao sve članove Vlade distrikta da se ponašaju odgovorno i da nastave da rade svoje poslove, da se ne bi ometali započeti procesi.


http://www.bdcentral.net/

    Sada je: 11.04.21 16:07.