Boće

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

Skandal! Gradonačelnik Domić prisustvovao obilježavanju godišnjice HDZ-a

Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1434
Points : 3097
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 55

Skandal! Gradonačelnik Domić prisustvovao obilježavanju godišnjice HDZ-a Empty Skandal! Gradonačelnik Domić prisustvovao obilježavanju godišnjice HDZ-a

Postaj  Boce-Team 08.07.14 23:38

Skandal! Gradonačelnik Domić prisustvovao obilježavanju godišnjice HDZ-a Obljet10
Brčko bez veze - Preuzeto s Portala: Brčko na vezi
Tekst je u potpunosti izmišljen. Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima,slučajna je.
Kontraverzni gradonačelnik distrikta Brčko ne prestaje da šokira svojim ispadima u javnosti. Tek što se malo slegla prašina oko njegovog odlaska u Zagreb, on se pojavio na proslavi dvadesetčetvrte godišnjice HDZ-a u Brčkom i time rizikovao da izazove osuđujuće reakcije javnosti zbog posjećivanja “hrvatskih događaja”.

Svi su sa razlogom sumnjali u njegov nacionalni identitet ali je svojim poslednjim postupkom jasno svima stavio do znanja da je Hrvat.

Istini za volju, trudio se On da pokaže da je gradonačelnik svih naroda, odnosno svih građana u Brčkom. Ovde je, prije svega, važno pomenuti njegovo prisustvo prilikom otvaranja Spomen sobe bošnjačkih logoraša u Luci, kao i na obilježavanju Dana Republike Srpske kada je zajedno sa presjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom okretao slavski kolač.

Čak je i po nagovoru navijača obukao sportski dres reprezentacije BiH i prekršio svoj kodeks ponašanja, te kariranu kravatu stavio u plan „B“.

Za njega govore i da je doslovno izDOMInirao poplave te da se i tu postavio kao Prvi čovjek grada, ali nas ipak nije uspio zavarati. Uzaludno je bilo i što je prilikom februarskih protesta stajao mirno pred razuzdanom gomilom i pokušavao da otkrije šta se konkretno traži od njega.

Iz svega gore navedenog jasno je zašto će na sutrašnjem zasjedanju brčanski parlament odlučivati o povjerenju gradonačelniku, te ćemo imati više  informacija o “skandalmejkeru”, za koga je sada već potpuno jasno da više pripada hrvatskom narodu, što mu je u ovoj situaciji otežavajuća okolnost.

 Arrow Rolling Eyes Laughing Rolling Eyes Arrow 


Zadnja promjena: Boce-Team; 08.07.14 23:54; ukupno mijenjano 1 put.
Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1434
Points : 3097
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 55

Skandal! Gradonačelnik Domić prisustvovao obilježavanju godišnjice HDZ-a Empty Re: Skandal! Gradonačelnik Domić prisustvovao obilježavanju godišnjice HDZ-a

Postaj  Boce-Team 08.07.14 23:43

Brčanski parlament raspravljat će 9.07.2014. o inicijativi bošnjačkih zastupničkih klubova SDA, Stranke za BiH, SBB -a i nezavisnog zastupnika Ćazima Dačaja, te opozicionog SDP BiH za smjenu gradonačelnika Brčko Distrikta BiH Ante Domića "zbog odlaska službenim automobilom u Zagreb na doček haškog osuđenika Darija Kordića“.

Za smjenu je potrebna većina od 19 zastupničkih glasova.

Izuzev dva zastupnika PDP-a i jednog iz SP, preostalih deset srpskih zastupnika, kao i četiri zastupnika iz reda hrvatskog naroda, još ranije su se izjasnili da Domićev odlazak u Zagreb ne smatraju dovoljnim razlogom za njegovu smjenu.

http://www.otisak.ba/brcko/22833-zastupnici-skupstine-brcko-distrikta-ce-9-jula-raspravljati-o-smjeni-gradonacelnika-ante-domica.html
Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1434
Points : 3097
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 55

Skandal! Gradonačelnik Domić prisustvovao obilježavanju godišnjice HDZ-a Empty Re: Skandal! Gradonačelnik Domić prisustvovao obilježavanju godišnjice HDZ-a

Postaj  Boce-Team 08.07.14 23:44

Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1434
Points : 3097
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 55

Skandal! Gradonačelnik Domić prisustvovao obilježavanju godišnjice HDZ-a Empty Re: Skandal! Gradonačelnik Domić prisustvovao obilježavanju godišnjice HDZ-a

Postaj  Boce-Team 08.07.14 23:45

Petak, 13. Juni 2014 u 18:52
BURA U BRČKOM: SDP traži smjenu Domića i Kadrića

Na današnjoj konferenciji za novinare koju je upriličio SDP u Brčkom zatražena je ostavka gradonačelnika Ante Domića koji je službeno prisustvovao dočeku ratnog zločinca Darija Kordića kojeg je osudio Haški tribunal zbog zločina nad civilima u Ahmićima.

Rukovodstvo Općinske organizacije SDP BiH Brčko distrikta BiH prije nekoliko dana je bilo preneraženo činjenicom da je gradonačelnik Anto Domić, koji zvanično predstavlja Brčko distrikt BiH bio na dočeku Darija Kordića na zagrebačkom aerodromu. Taj gest smatramo činom odavanja počasti liku i djelu Darija Kordića koji je osuđen za ratne zločine u selu Ahmići. Smatramo da je ovo krajnje neprimjeren čin, smatraramo da radi ovakvog gesta Gradonačelnik i Dogradonačelnik treba da snose sankcije, jer naprosto na ovakav način oni ne mogu predstavljati sve građane Brčko distrikta BiH, istakao je u uvodnom obraćanju potpredsjednik brčanskog SDP-a prof. dr. Mustafa Sinanagić.

Posebno smo začuđeni naknadnim izjavama gospodina Domića, gdje nije iskazao ni najmanji stepen osjećajnosti, te da nije izrazio nikakvo žaljenje, ni kajanje zbog svog sramotnog čina.
Suad Burić, šef poslaničkog Kluba SDP-a u Skupštini Brčko distrikta BiH u svom obraćanju ističe da je nedvosmisleno da je gospodin Domić u Zagrebu bio u svojstvu gradonačelnika Brčko distirikt BiH jer je u njegovoj odluci koju je potpisao dogradonačelnik Esed Kadrić piše da se upućuje na službeno putovanje u Zagreb sa svojim vozačem u svrhu prisustvovanja dočeka Darija Kordića, te zbog navedenih činjenica očekujemo od gradonačelnika Domića da danas podnese ostavku.
Na posljednjem skupštinskom zasijedanju dogradonačelnik Esed Kadrić javno priznaje svoju grešku i upućuje izvinjenje zbog svog čina i javno izjavljuje da je potpisao na stotine dokumenata ne gledajući šta potpisuje.

Dodajući da će SDP od Tužilaštva u Brčkom zatražiti da ispita da li postoji osnov sumnje o eventualnom krivičnom djelu dogradonačelnika Kadrića koji je potpisujući akt o službenom putovanju Gradonačelnika u svhu dočeka Darija Kordića načinio štetu po budžet Brčko Distrikta, a i po ugled ovoga grada.

Izražavamo čuđenje naspram političkih subjekata koji čine skupštinsku većinu Distrikta kao što su SBiH, koja svojim neoglašavanjem daje podršku gradonačelniku Domiću da dočekuje ratnog zločinca, kako on sam kaže njegovog velikog prijatelja. Zabrinjava nas činjenica da ni SDA pored svojih unutrašnjih problema niti jednim zvaničnim aktom nije se ogradila od poteza Gradonačelnika niti šta radi u pravcu da smijeni Eseda Kadrića koji dolazi iz redova SDA, a obnaša funkciju dogradonačelnika Distrikta.

Nakon što je SDP na skupštinskom zasijedanju iznio činjenice o ponašanju Gradonačelnika SBB nije našao za shodno da odmah na sjednici osudi potez zvaničnika Distrikta koji dočekuje ratnog zločinca, nego nakon prespavane noći i naknadne pameti pišu saopštenja kojima traže odgovornost gradonačelnika Domića.

Socijaldemokratska partija BiH Brčko distrikta BiH poziva javno SBB Brčko distrikta BiH da danas javno napuste skupštinsku većinu, te da danas njihov šef odjeljenja u Vladi Distrikta podnese ostavku, kako bi uistinu pokazali da ne podržavaju one koji dočekuju ratne zločince.

SDP će tražiti od svih poslaničkih klubova da potpišu inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine Brčko distrikta BiH, na kojoj će se tražiti odgovornost gradonačelnika Ante Domića i dogradonačelnika Eseda Kadrića.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/14669/bura_u_brchkom_sdp_trazi_smjenu_domica_i_kadrica.html
Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1434
Points : 3097
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 55

Skandal! Gradonačelnik Domić prisustvovao obilježavanju godišnjice HDZ-a Empty Re: Skandal! Gradonačelnik Domić prisustvovao obilježavanju godišnjice HDZ-a

Postaj  Boce-Team 08.07.14 23:47

Nekadašnji komandanti 108/215. VMB ARBiH traže ostavku gradonačelnika Domića


Mensur Đakić – komandant 108/215 Viteške motorizovane brigade Armije RBiH Brčko,

Salim Bašić – nosilac najvišeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”,

Šemso Pekić – komandant bataljona 108/215 Viteške motorizovane brigade Armije RBiH Brčko,

Sabrija Jašarević – načelnik ABHO 108/215 Viteške motorizovane brigade Armije RBiH Brčko,

Mešić Osman – zamjenik komandanta bataljona 108/215 Viteške motorizovane brigade Armije RBiH Brčko,

Memišević Edin – nosilac najvišeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”, Tursunović Kemal – komandant bataljona 108/215 Viteške motorizovane brigade Armije RBiH Brčko,

Šemsudin Avdić – Šema- komandant bataljona 108/215 Viteške motorizovane brigade Armije RBiH Brčko i nosilac najvišeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Mi, dole potpisani, obavještavamo javnost da ćemo preduzeti sve Statutom predviđene mjere za opoziv rukovodstva Koordinacije boračkih udruženja Brčko distrikta BiH koji su, bez konsultacija sa borcima, invalidima i nosiocima najviših ratnih priznanja, tražili izvinjenje a ne ostavku gradonačelnika Brčko distrikta BiH Ante Domića. Gradonačelnik Anto Domić je službenim automobilom Vlade Distrikta otišao na doček osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića, između ostalog odgovornog za masakr nad 116 Bošnjaka u Ahmićima, među njima i 31 žena i 11 djece.

Podržavamo poslanike u Skupštini Brčko distrikta BiH, predstavnike političkih partija s bošnjačkim predznakom, predstavnike bošnjačkih institucija i glavnog imama Medžlisa IZ Brčko koji su potpisali izjavu kojom traže ostavku gradonačelnika Domića.”

Pozivamo članove trenutnog rukovodstva koji su putem saopštenja tražili da se gradonačelnik Domić izvine, a ne da podnese ostavku, da zakažu sjednice Skupština svojih Udruženja koja navodno predstavljaju i da iz moralnih razloga podnesu ostavke i omoguće izbor novog, principijelnog rukovodstva.”

http://portal24h.ba/nekadasnji-komandanti-108215-vmb-arbih-traze-ostavku-gradonacelnika-domica/
Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1434
Points : 3097
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 55

Skandal! Gradonačelnik Domić prisustvovao obilježavanju godišnjice HDZ-a Empty Re: Skandal! Gradonačelnik Domić prisustvovao obilježavanju godišnjice HDZ-a

Postaj  Boce-Team 08.07.14 23:52


Rasim Delić i službeno proglašen ratnim zločincem

Delić je u rujnu 2008. godine proglašen krivim jer nije poduzeo “nužne i razumne mjere” da spriječi ili kazni zločine koje su u srpnju i kolovozu1995. počinili njegovi potčinjeni u logoru Kamenica u blizini Zavidovića

Žalbeno vijeće Suda u Haagu je obustavilo žalbeni postupak u slučaju Rasima Delića, bivšeg zapovjednika Glavnog stožera Armije Republike BiH, koji je umro 16. travnja 2010. godine. Žalbeno vijeće Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju je donijelo odluku da prvostupanjska presuda, kojom je Rasim Delić osuđen na tri godine zatvora zbog zločina u srednjoj Bosni, bude konačna.

http://www.sense-agency.com/tribunal_(mksj).25.html?news_id=8217
Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1434
Points : 3097
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 55

Skandal! Gradonačelnik Domić prisustvovao obilježavanju godišnjice HDZ-a Empty Re: Skandal! Gradonačelnik Domić prisustvovao obilježavanju godišnjice HDZ-a

Postaj  Boce-Team 08.07.14 23:52


Sponsored content

Skandal! Gradonačelnik Domić prisustvovao obilježavanju godišnjice HDZ-a Empty Re: Skandal! Gradonačelnik Domić prisustvovao obilježavanju godišnjice HDZ-a

Postaj  Sponsored content


    Sada je: 11.04.21 14:56.