Boće

Samo jedno je Boće

Navigation

Prijatelji

Sve vijesti

svevijesti

Boće iz zraka

Boce iz zraka

Osvojen Kilimanjaro - PD Granaš - Štrepci Brčko

Boce-Team
Boce-Team
Admin

Broj postova : 1408
Points : 3017
Reputation : 4
Join date : 15.05.2008
Age : 54

Osvojen Kilimanjaro - PD Granaš - Štrepci Brčko Empty Osvojen Kilimanjaro - PD Granaš - Štrepci Brčko

Postaj  Boce-Team on 12.02.16 10:16


Članovi PD "Granaš" na krovu Afrike. Tim PD "Granaš" u sastavu Zvonko Josić - Gile, predsjednik Društva, Mirko Zečević - Tadić, član Društva i invalid domovinskog rata sa amputiranom potkoljenicom obnaša funkciju predsjednika HVIDR-a Ravne Brčko i Franjo Tufekčić, član Društva, uspješno su osvojili vrh Kilimanjara - Uhuru Peak na 5.895 metara nadmorske visine. Hvala svima koji su pomogli ekipi na ovome poduhvatu!

Osvojen Kilimanjaro - PD Granaš - Štrepci Brčko Pzi-granas

Humanitarna akcija za školu Sv.Franjo Asiški u Moshi - Tanzanija

05.veljače 2016. godine je izvršena primopredaja sredstava prikupljenih u humanitarnoj akciji u župama Zovik i Ulice za školu za djecu sa posebnim potrebama u gradu Mosha u Tanzaniji. U školi je trenutno oko 300 djece  mahom  siročadi, među kojima  ima  dosta i albino djece. Ovih dana se očekuje udomljavanje još oko  50 djece koja dolaze iz  cijele Tanzanije.

SVETA MISA ZA MIR U BOSNI I HERCEGOVINI
I ZA USPON NA VRH AFRIKE KILIMANDŽARO
U nedjelju 31. siječnja 2016. godine u Ulicama kod Brčkog je održana sveta Misa za mir u Bosni i Hercegovini. Svetu Misu predvodio je fra Anto Tomas, ulički župnik. Na svetoj Misi sudjelovali su i planinari iz društava Lipa iz Odžaka i GRANAŠ iz Brčko distrikta BiH.
„Pod svetom misom molili smo i za za katoličku zajednicu koju predvodi misionar don Velimir Tomić koji djeluje u župi Uzvišenja Svetoga Križa Kisongo, nedaleko od grada Arushe na sjeveru Tanzanije, za djecu sa posebnim potrebama u školi Sveti Franjo Asiški u gradu Moshi. Ravnateljica škole je časna sestra Maria Benedicta Mosha, molili smo za Zvonku, Franju i Mirka koji odlaze u posjet našoj braći i sestrama noseci ljubav i molitve i novčanu pomoć“, kazao je župnik Župe Ulice fra Anto Tomas.
Fra Tomas je kazao da se Zvonko, Franjo i Mirko žele popeti na najviši vrh Afrike Kilimandžaro. Kao katolici vjernici nama je drago , kaže on , da imamo jednu svoju župu blizi vrha Kilimandžara koja se zove Župa Uzvišenja Svetoga Križa Kisongo, gdje je župnik don Velimir Tomić. Prije nekoliko godina jedna je skupina planinara posjetila don Velimira Tomića koji je prošle godine bio u župnoj zajednici u župi Rođenja Blažene Djevice Marije Ulice, a evo ove godine nas raduje što su tri člana planinarskog društva „Granaš“ iz Župe Zovik odlučili otići do don Velimira i osvojiti najviši vrh Afrike.
Za taj pothvat, osim dobre volje, potrebna je i infrastruktura, netko tko će im pomoći, a to je upravo Župnik u Župi Uzvišenja Svetoga Križa Kisongo u Africi don Velimir Tomić. Fra Tomas je kazao da je zanimljivo istaći kako je blizu grada Moshe u jednoj školi koja se zove „Sveti Franjo Asiški“, ravnateljica škole Maria Benedicta Mosha, i za tu školu, i za tu djecu s posebnim potrebama, Župa Zovik i Župa Ulice skupljali su novčanu pomoć , i upravo će članovi društva „Granaš“ iz Štrepaca tu pomoć odnijeti , i od svih nas pozdraviti djecu, kao i sestru Mariu.
Župna zajednica Ulice stalno pomaže Župu Uzvišenja Svetoga Križa Kisongo i don Velimira Tomića , koji reče da će se ovih dana vidjeti i kubure koje smo darovali za njegov kućar – župni stan koji je u izgradnji.
„Raduje me kao župnika Župe Ulice, da su mladi ljudi, članovi društva „Lipa“ iz Odžaka, i članovi društva „Granaš“ iz Štrepaca, prihvatili prijekt pomoći Župi Kisongo i školi Sveti Franjo Asiški. U ovom su sudjelovali i učenici osnovnih škola iz Zovika i Ulica. Trebao sam i ja sa njima poći, ali zbog obveza u župi nisam u mogućnosti, kaže on. Želim da ih Gospodin blagoslovi na njihovom putu, i da nam se sretno vrate, poručio je fra Anto Tomas.
Predsjednik duštva „Lipa“ iz Odžaka Ivo Lubina prije četiri godine posjetio je don Velimira Tomića i popeo se na najviši vrh Afrike. U svom govoru istaknuo je radost koju na svojim licima i u srcima imaju župljani Kisonga, iako su siromašniji nego župljani Ulica ili Odžaka i drugih posavskih župa.
Predsjednik planinarskog društva „Granaš“ Zvonko Josić se u ime društva, i onih kojima pomoć stiže, zahvalio na pomoći i podršci , i poručio svim ljubiteljima prirode, i svima koji vole šetati kroz prirodu, da im se svakako mogu pridružiti.
Član Planinarskog društva „Granaš“ Mirko Zečević Tadić ,inače ratni vojni invalid , bez desne noge , kazao je da planine voli, i da se dobro osjeća kada ode na planinu , jer tamo vlada mir i sklad . I on se zahvalio na prikupljenoj pomoći djeci s posebnim potrebama , i kako sam kaže, povezan je na neki način s tom djecom.
Franjo Tufekčić , član i predsjednik Skupštine društva „Granaš“ zahvalio se prije svega fra Tomasu , ali i svima onima koji su prikupljali pomoć.
Tri člana planinarskog društva „Granaš“ ,put Afrike krenuli su jutros 1.veljače 2016. godine ,dok će na put osvajanja Kilimandžara krenuti 5.veljače , a u međuvremenu će se sastati s don Velimirom Tomićem i časnim sestrom gdje će im uručiti prikupljenu pomoć i sudjelovati u njihovom radu.

    Sada je: 07.04.20 9:07.